Fatma-Muhittin Tatar Anaokulu


Vizyon: Hızla gelişmekte olan dünyada nitelikli eğitim anlayışımızı yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımımızla birleştirerek alanında söz sahibi olmak, aynı zamanda kaliteli eğitim ve öğretimin merkezi olmaktır.

Misyon: Fatma Muhittin Tatar Anaokulu ailesi olarak ( idare, öğretmenler ve yardımcı personel )nitelikli bir eğitimin herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz, bu doğrultuda tamamlayıcı ve kapsayıcı bir eğitim anlayışı ile çalışıyoruz.

Başarılar: Nitelikli ,özverili ve yenilikçi kadromuz ile ilimiz genelinde birçok projede yer almakla kalmayıp yine birçok projenin de öncülüğünü üstlenmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda dünya eğitim literatüründe kabul görmüş “STEAM” projesi ile ilgili yaptığımız çalışmalarla İl genelinde üst üste üç birinciliğimiz bulunmaktadır. Y ine ulusal düzeyde yapılan projelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STK’lar tarafından verilen Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul , Okullarda Orman ve Health EdU katılım ve başarı belgelerimiz mevcuttur. Okulumuzda hali hazırda; * Alfa kuşağı çocuklarından Tebrik Kartları (Unutulan değerlerden Tebrik kartları ile Önemli gün ve özelliklerini öğretiliyor) * Arkadaşımın Gözünde ve Gönlünde Ben (Olumlu davranışlar geliştirme) * Beslenme Dostu Okul(Obezite ve sağlıklı yaşam) * Cennet Çiçeklerinden Kareler(Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırılma) * Okullarda Orman (Çevre bilinci) * Akıllı Adımlar (Trafik kuralları) * Healt Edu (sağlıklı yaşam ve çevre bilinci) projeleri ve * “Atolye Tabanlı Okul Modeli(ATOM)” Projesi uygulanmaktadır. Başvuruya konu proje, bizim de katılımcısı olduğumuz konsorsiyum üyeleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programını geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek ve Yenilikçi Eğitim Modellerindeki etkinliklerini artırmak amacıyla merkezi ve mahalli olarak düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarına katılımları sağlanmıştır. Okul müdürümüz, ATOM projesinin oluşturulma ve uygulama aşamasındaki her faaliyete katılmış olup projenin oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamıştır. Eğitim alanındaki yenilikçi ve öncü faaliyetleri sebebi ile başarı belgesi almıştır. Erasmus+ proje hazırlama vb. kurslara katılım sağlamıştır. Avrupa’daki “Monteseri Eğitim Modelini” uygulayan okulları gözlemlemek üzere yurtdışında “İşbaşı eğitim Programına” katılmıştır.

Saatler: 07:30-12:30 12:30-17:30
Isınma: kalorifer(doğal gaz)
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: ingilizce
Servis Bilgisi: Servis hizmeti bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler: Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında sağlıklı yaşam adına çocuklarımızla birlikte düzenli olarak spor yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Steam (Bilim,Teknoloji,Mühendislik,Sanat ve Matematik) Kodlama (Sistematik düşünme becerisi ve yazılım bilgisinin temeli) Fen ( inceleme, gözlem, deney)çalışmaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda; *Alfa kuşağı çocuklarından Tebrik Kartları(Tebrik kartları ile değerlerimizi öğretme) *Arkadaşımın Gözünde ve Gönlünde Ben(Davranış geliştirme) *Beslenme Dostu Okul(Obezite ve sağlıklı yaşam) *Cennet Çiçeklerinden Kareler(Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma) *Okullarda Orman (Çevre bilinci) *Akıllı Adımlar(Trafik kuralları) *Health Edu(Sağlıklı Beslenme) projeleri ve *Atölye Tabanlı Okul Modeli(ATOM) Projesi uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: K 101 Personel Hareketliliği

Telefon - 3522450826

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://fmtataranaokulu.meb.k12.tr

Adres - Erciyesevler Mah. Şehit Levent Yüzbaşı Sok. No9 KOCASİNAN / KAYSERİ

Öğretmen :13
Öğrenci :162
Derslik :5
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :ikili

Yerleşim Yeri - merkez

Adres - Erciyesevler Mah. Şehit Levent Yüzbaşı Sok. No9 KOCASİNAN / KAYSERİ

Ulaşım otobüs- tramvay -yaya

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 2 km